עוגת גלידה S'mores

הכירו את העוגה המושלמת לימי הקיץ או לכל יום אחר בשנה. עוגת גלידה S’more של בן & ג’ריס שהיא סופר קלה להכנה ולא מצריכה מכם יותר מדי התעסקות. כל הכיף של סמורס עם חברים, ללא המדורה.

עוגת גלידה S'mores

אופן ההכנה:

1. מכינים את תערובת הבצק לתחתית העוגה (הסבר בהמשך).

2. מכינים את מילוי הגלידה (הסבר בהמשך).

3. מניחים מעל הבצק את הגלידה.

4. על שכבת הגלידה, מורחים 2 כוסות ממרח מרשמלו (ניתן לקרר את שכבת הגלידה לפני, או להוסיף את ממרח המרשמלו מיד אחרי שהוספתם את הגלידה).

5. מקפיאים את העוגה לכשעתיים לפחות.

6. לפני ההגשה: מוציאים את העוגה מהמקפיא, ממתינים כ- 10 דקות, לאחר מכן מפזרים מעל מיני מרשמלו ובעזרת ברנר משחימים מעט את המרשמלו עד לקבלת גוון זהוב חום.

7. לוקחים סכין ומעבירים אותה סביב שפת העוגה כדי לשחרר אותה מצדי התבנית.

8. חותכים את העוגה, מזלפים מעל קצת רוטב פאדג’ חם (ראו מתכון בהמשך), מגישים ונהנים!

תחתית העוגה:

*  250 גרם ביסקוויטים מרוסקים

*  1/3 כוס אבקת סוכר

*  120 גרם חמאה ממוסת

מערבבים את הביסקוויטים ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי וחמאתי. בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית שטוחה של כוס מדידה, מהדקים את התערובת לתחתית ולצדדי תבנית קפיצית עגולה בגודל 23 ס”מ. לאחר מכן מצננים במשך 10 דקות בזמן שאתם מכינים את מילוי הגלידה.

למילוי הגלידה:

* 3 פיינטים של גלידת !Gimme S’more של בן & ג’ריס

מוציאים את הגלידה מהאריזות אל קערה גדולה וממתינים כ-10 דקות עד להתרככות. מערבבים מעט ומניחים את הגלידה בשכבה אחידה מעל תחתית הביסקוויטים.

רוטב פאדג’:

מערבבים את השוקולד  שמן קוקוס בקערה הבטוחה לשימוש במיקרו ומחממים במיקרו ל-30 שניות. מערבבים ומחזירים למיקרו ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקלד נמס לגמרי.

* 280 גרם שוקולד מריר

* 3 כפות שמן קוקוס