



ההיסטוריה שלנו
מתחנת דלק משופצת בברלינגטון, וורמונט, ועד למקומות רחוקים עם שמות שאנו לפעמים טועים בהגייה שלהם. המסע שהתחיל ב-1978 עם שני בחורים ועסק לגלידה שהם בנו היא אגדית ממש כמו הטעם המופלא של הגלידה שלהם. חקרו כמה מהרגעים הגדולים בהיסטוריה של גלידת של בן & ג'ריס:
שנות ה-1970
שנות ה-1980
שנות ה-1990
שנות ה-2000
שנות ה-2010
**

1978
התחלות צנועות
עם קורס התכתבות בשווי 5 $ בנושא הכנת גלידה ממאוניברסיטת פנסילבניה והשקעה של 12,000 $ (4,000 $ מתוכם בהלוואה), בן וג'רי פותחים את הגלידריה הראשונה שלהם בתחנת דלק משופצת בברלינגטון, וורמונט.

1979
הצעד הבא...
בן וג'רי חוגגים את השנה הראשונה של הגלידריה עם הלקוחות שעזרו לחלום להתגשם על ידי כך שקיימו לראשונה את "FREE CONE DAY": גביעי גלידה חינם למשך כל היום. חגיגת חלוקת הגלידה השנתית ממשיכה עד היום בגלידריות בכל העולם.

1980
אספקה וביקוש
בן וג'רי שוכרים שטח ישן בדרום רחוב צ'מפלין בברלינגטון ומתחילים לארוז את הגלידה שלהם בפיינטים. הסיבה? להפיץ את הגלידה שלהם במכולות ובחנויות מקומיות לאורך מסלול משלוחי המסעדות כאשר בן מחלק גלידה מתוך החלק האחורי של הפוולקסווגן הישנה שלו.

1981
אנחנו רוצים עוד!
כאשר החדשות על בן & ג'ריס מתפשטים, יותר ויותר אנשים רוצים לטעום את הגלידה. אז פותחים את חנות הזיכיון הראשונה בשלבורן, וורמונט.

1982
ארוז את זה!
תחנת הדלק נהרסת לטובת מגרש חניה. רגע לפני ההריסה, החנות החדשה של בן & ג'ריס ברחוב צ'רי בברלינגטון כבר מתחילה למכור גלידה.

1983
לזה אנחנו קוראים סאנדיי
משתמשים בגלידה של בן & ג'ריס כדי לבנות את "הסאנדיי הגדול ביותר בעולם" ברחוב סנט אלבנס בוורמונט; הסאנדיי שוקל 12,293 ק"ג.

1984
קבלו טעימה מהפעילות
בן & ג'ריס יוצרים תקדים בכך שמגלים משהו קטן על מניות ובורסה ואז מתחילים להנפיק מניות לציבור של וורמונט כדי לגייס כסף למפעל חדש.

1985
לב העניין
מקימים את הקרן של בן & ג'ריס ובתור מתנה הם מחליטים ש-7.5% מהרווח השנתי לפני מס יועבר לקרן למימון פרוייקטים קהילתיים.

1986
"כמו מאפה האלסקה הגדול בעולם"
בן & ג'ריס משיקים את 'Cowmobile' ('הפרה הניידת'), רכב נייד שנועד להפצת גלידה בדרך מיוחדת לאורך המדינה. בחזרה מהטיול, 'Cowmobile' נשרף מחוץ לקליבלנד, אוהיו (אף אחד לא נפגע). בן אמר שזה נראה "כמו מאפה האלסקה הגדול בעולם".

1987
אסירי תודה
בן & ג'ריס משיקים את גלידת צ'רי גרסיה®. הגלידה קרויה על שמו של הגיטריסט שהלך לעולמו ג'רי גרסיה, בעקבות הצעתם של שני מעריצים מפורטלנד, מיין. צ'רי גרסיה® הופך להגלידה הראשונה שקרויה על שם אגדת רוק.

1988
בן & ג'ריס בישראל!
לאחר שנים רבות שהקהל הישראל אהב אותנו בעיקר מרחוק, גלידריה ראשונה של בן & ג'ריס נפתחת ברחוב דיזינגוף בתל אביב. ההמון פוקד את החנות בהתלהבות רבה שמחממת לנו את הלב.

1988
ברכת שלום המפקד
בן וג'רי קרויים "אנשי השנה בקטגוריית עסקים קטנים בארה"ב" על ידי הנשיא רייגן בטקס שנערך בגן הורדים בבית הלבן. החליפה היחידה של ג'רי נעשית שימושית ולמזלו של בן הוא מוצא מלצר איטלקי שמסכים להשאיל לו את המקטורן שלו.

1989
מפעל ראשון בישראל
המפעל הראשון של בן & ג'ריס שהוקם מחוץ לגבולות ארה"ב מוקם דווקא ביבנה, ישראל. רומן דביק ומתוק מתחיל בינינו לבין תושבי העיר ונמשך עד עצם היום הזה.

1991
אגדה בגודל פיינט נולד
הטעם בצק עוגיות יוצא לאור בארה"ב באריזות פיינט לאחר שנים של מחקר ופיתוח. הטעם עולה במהירות לרשימת הטעמים המובילים. כיום הטעם עדיין נמצא ברשימת הטעמים הטובים של כל הזמנים. (הטעם נוצר לראשונה בחנות בברלינגטון בשנת 1984, תוצאה של הצעה ששורבטה באנונימיות על לוח ההצעות).

1994
ברכות, הוד מלכותך
הפיינטים של בן & ג'ריס מגיעים לאנגליה.

1995
www.benjerry.com
מאות אלפים של גולשים מבקרים באתר של בן & ג'ריס לליקוק וירטואלי וצחוק שופע.

1997
פיש פוד לאנשים
מוזיקה טובה וסיבוב הופעות של של להקת 'פיש'® מוורמונט, נותנים השראה לגלידה בשם פיש פוד®.

1998
דולצ'ה דה לצ'ה נולד
לכבוד יום העצמאות ה-50 של מדינת ישראל ייצרנו טעם עם ריבת חלב ופאדג' שנקרא Sweet Fifty. ההצלחה המסחררת שכנעה אותנו להמשיך לייצר אותו והיום הוא נקרא דולצ'ה דה לצ'ה.

1998
יורדים ל-100
מפעל בן & ג'ריס בישראל מתחיל לייצר מנות אישיות של 100 מ"ל ומייצא אותן לאירופה.

2000
שינויים גדולים
3 באוגוסט 2000: במסגרת הסכם רכישה ייחודי, בן & ג'ריס העולמית הופכת לחברה בת בבעלות מלאה של "יוניליוור". לפי ההסכם, לחברה נבחר דירקטוריון עצמאי שיתמקד בשמירת שלמות המותג ואיכות המוצר, ושימור והרחבת המשימות החברתיות של בן & ג'ריס. במהלך זה במקביל נחתם גם הסכם רישיון ייחודי ובלעדי עם בן & ג'ריס בישראל שתפעל כחברה פרטית עם זכויות ייצור, שיווק, מכירה והפצה של מוצריה בישראל.

2002
One Sweet Whriled
זה טעם גלידה...זה אתר פעולה סביבתי...זה One Sweet Whirled™ וכל זה מתחבר כשבן & ג'ריס חוברים בשותפות עם להקת דייב מתיוס® וארגון SaveOurEnvironment.org לקמפיין אחד למלחמה בהתחממות הגלובלית.

2003
חוגגים 25 שנה
בן & ג'ריס מתחילים את השנה עם מסיבת יום הולדת במפעל ווטרבורי בוורמונט בפסטיבל החורף הראשון שמתקיים. 25 שנה ועדיין משוגעים.

2004
שורטי
מפעל בן & ג'ריס בישראל מתחיל לייצא לאירופה גם את מנות השורטי, מנות אישיות בגודל 150 מ"ל.

2005
אתר בן & ג'ריס הישראלי
בשעה טובה ומווושלמת עולה לאוויר האתר הרשמי של בן & ג'ריס ישראל. כל מה שקשור לגלידה שלנו ומווועדון הגלידה במקום אחד.

2005
קידוח זו לא התשובה
כדי למחות על קידוחי נפט באזור הלאומי הפראי הארקטי אנחנו בונים אלסקה אפויה במשקל 400 קילו עם גלידת ה-Fossil Fuel שלנו. מניחים את הגלידה על הדשא בגבעת הקפיטול בארה"ב ומגישים אותה בעזרת נציגי 'גרינפיס' וליגת 'Alaska Wilderness'.

2006
שדרוג 'סחר הוגן'
בן & ג'ריס ממשיכים לתמוך ב'סחר הוגן' , זה התחיל בקפה בשנת 1996 וממשיך עם וניל ושוקולד. תעודת סחר הוגן מבטיחה שחקלאים שמגדלים וניל, קקאו, ופולי קפה מקבלים תמורה הוגנת ליבול שלהם ובכך מאפשרת להם להשקיע באדמתם ובקהילה שלהם.

2009
עוברים לבאר טוביה
בן & ג'ריס מגיעים ליעד נוסף בישראל: באר טוביה. מפעל הגלידה עובר לעיר והופך אותה למתוקה מתמיד.

2010
התחייבות ל'סחר הוגן'
בן & ג'ריס מתחייבים לרכוש רכיבי סחר הוגן על מנת לתמוך בתנועה הגלובלית של סחר הוגן. אנו בתהליך להפוך את כל הרכיבים שלנו לסחר הוגן באופן גלובלי, מקום בו אנו חשים שיש השפעה ושיפור בחיי החקלאים, חיזוק הקהילות שלהם והגנה על הסביבה.

2011
מחאה!
כאשר המפגינים יצאו לרחובות בעיר ניו יורק ובמקומות אחרים בסתיו של שנת 2011 תחת הסיסמא "Occupy Wall Street" בעצרת נגד הגדלת אי-שוויון כלכלי בארצות הברית, שיעור אבטלה גבוה, הונאת משכנתאות, ויותר מדי השפעה ארגונית בפוליטיקה אמריקנית, מועצת המנהלים של בן & ג'ריס פרסמה הצהרה של סולידריות, והופענו בפארק זוקוטי בכמה הזדמנויות כדי לחלק גלידה למפגינים.

2013
זה יווני וזה טוב!
בן & ג'ריס נהיים יצירתיים עם יוגורט יווני אמיתי ומשיקים מגוון טעים של פרוזן יוגורט יווני בטעמים ייחודיים קרמיים, אמיצים ומלאים בתוספות וסווירלים שעושות חשק להיות יווני!

2014
'סחר הוגן' מגיע לישראל
גם בבן & ג'ריס ישראל מתחילים לעבוד עם רכיבי סחר הוגן, מה שאומר שכולם מרוויחים לאורך הדרך.

2017
אתגרתם אותנו לייצר גלידה ללא חלב – וזה מה שעשינו
הטעמים ללא חלב שלנו מיוצרים מחלב שקדים, 100% טבעוני מאושר. מלאים בצ'אנקים ובסווירלים, תענוג עילאי בכל כפית. טעמים אלו מביאים את הכל... חוץ מהפרה. הטעמים ללא חלב שקיימים הם: שוקולד בראוניס, צ'אנקי מנקי, פינט באטר ועוגיות וחצי אפוי פינט באטר.

2019
מוו-פוריה מציעה לחובבי הגלידה, גלידת שמנת מופחתת שומן וקלוריות
גלידת מוו-פוריה מלאה בכל הצ'אנקים והסווירלים שאתם כל כך אוהבים. מה חסר? 65% שומן ולפחות 40% מהקלוריות שיש בגלידה הרגילה. כל מנה של מוו-פוריה מכילה 120-132 קלוריות וכמו בכל שאר הטעמים שלנו ללא תחליפי סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים.