אולי אתם יודעים כל מה שקשור לחתיכות וסווירלים של בן & ג'ריס, אבל ייתכן שאתם לא יודעים הכול על תהליך הייצור של הגלידה. בואו נתבונן בחוויות מחוץ לפיינט של הגלידה שלנו ונראה איך הטעמים המופלאים שלנו עושים את מסעם מהפרה שבחווה ועד לגביע באחת הגלידריות שלנו או לפיינט במקפיא שלכם.
*מהרפת*
הכל מתחיל, כמובן, מהפרה. לא אחת אלא אלפי פרות מרפתות מקומיות שבדרום הארץ שמוכרים את החלב הגולמי שלהם. לאחר מכן, החלב מופרד לשמנת מתוקה ולחלב ונשלח במיכלית למפעל שלנו.
*למפעל*
כשהמיכליות מגיעות למפעל, החלב והשמנת מועברים למיכלי איחסון בנפח של 10,000 ליטר ונשמרים בטמפרטורה של 2 מעלות צלזיוס עד שאנו מוכנים להפוך אותם לגלידת בן & ג'ריס.
*מיכל הערבוב*
בתהליך של ייצור הגלידה, הכנת התערובת בצורה הטובה ביותר - היא אולי החלק החשוב ביותר של התהליך. אדם מיומן ומנוסה מאוד הידוע בשם 'מיקס מאסטר' מבצע הליכי ערבוב במיכל נירוסטה בנפח 2000 ליטר, המכיל את הבלנדר העוצמתי שלנו.
הכנת תערובת גלידה מתחילה עם שמנת מתוקה, חלב וסוכר. המיקס מאסטר מוסיף לרכיבים אלו גם חלמונים, אבקת קקאו לטעמי השוקולד שלנו, ומייצבים טבעיים אשר מסייעים במניעת היווצרות של גבישי קרח בגלידה.
כל המרכיבים מעורבבים בבלנדר למשך 6-8 דקות ומתקבלת תערובת קרמית לבנה, או תערובת שוקולד עשירה.
*פיסטור והימגון*
לאחר שתערובת הגלידה עורבבה, היא מוכנה לפיסטור והימגון. פיסטור הוא התהליך של חימום התערובת על מנת להרוג חיידקים מזיקים. המפסטר מורכב מסדרה של פלטות נירוסטה דקות מאוד. מים חמים (83 מעלות צלזיוס) זורמים בצד אחד של הפלטות, בזמן שתערובת הגלידה נשאבת בצד השני של הפלטות, חום מהמים החמים מועברים לתערובת ומחמם אותו עד ל-80 מעלות צלזיוס.
לפני שהתערובת מספיקה להתקרר, היא נכנסת למהגמן. שם, התערובת מועברת דרך פתח קטן בלחץ גבוה כך שחלקיקי השומן מתערובת הגלידה מתפצלים ועוברים אמולסיה וכך הופכים לחלק בלתי נפרד מהתערובת. המהגמן עובד כמו משאבת בוכנה: התערובת נשאבת לתוך הצילינדר ויוצאת בלחץ מאוד גבוה החוצה.
התערובת מועברת לחדר המיכלים (חדר עם שמונה מיכלים בנפח של 5000 ליטר), שם מוחזקת התערובת למשך 4 שעות לפחות, על מנת לתת לתערובת להסמיך ולהתעשר (זה כמו להסמיך רוטב או לתת ליין משובח 'לנשום' - אנו פשוט לא רוצים לזרז את זה!).
*מיכלי הטעם*
ניתן לסכם במילה אחת מדוע גלידת בן & ג'ריס היא כה טובה: הטעם. אנחנו לוקחים מאוד ברצינות את הטעמים שלנו ואת טכניקות הטעם. העובדים שנמצאים במחלקת מיכלי הטעם שלנו הם מומחים באמנות הטעם, ורק רכיבי הטעם המובחרים ביותר מתמזגים עם תערובת הגלידה שלנו במיכלי הטעם.
כעת התערובת הופכת מטעם בסיסי לטעם משובח ומופלא כיוון שאנו מוסיפים מגוון עשיר של חומרי טעם, מחיות ותמציות, כמו וניל, מנטה, מחית בננה ואפילו קרמל מידי פעם.
*המקפיא*
ברגע שהוספנו כמות מדוייקת של חומרי טעם, התערובת נשאבת למקפיא. במקפיא שלנו יש אמוניה נוזלית המשמשת כנוזל קירור (40 מעלות צלזיוס מתחת לאפס) והמקפיא יכול להקפיא יותר מ-1200 ליטר תערובת לשעה.
ככה זה עובד: התערובת נשאבת דרך צילינדר קר וארוך. ברגע שהתערובת מתקרבת לדפנות הצילינדר היא קופאת ומגורדת מהדפנות באמצעות להבים מסתובבים. ברגע שהתערובת מגיעה לקצה הצילינדר, זו כבר לא תערובת - זו כבר גלידה!
התערובת נכנסת למקפיא בטמפרטורה של 2 מעלות צלזיוס ויוצאת בטמפרטורה של מינוס 5 מעלות צלזיוס, טמפרטורה זו דומה לטמפרטורת ההגשה של גלידה רכה.
*מכונת תוספות לגלידה*
לאחר הקפאה של התערובת למינוס 5 מעלות צלזיוס, יש לנו שתי אפשרויות: אם אנו מכינים גלידה ללא תוספות כמו וניל או שוקולד, התערובת נשאבת לתוך מכונת מילוי הפיינטים. אם אנו מכינים גלידה עם תוספות, הגלידה מועברת דרך מכונה להזנת תוספות לגלידה.
לפני עידן גלידת בן & ג'ריס, יצרני הגלידות היו מכניסים לגלידה רק חתיכות פרי. לכן, המכונה להזנת תוספות שלנו נקראת 'מכונת פירות'. אבל כיוון שהמכונה בעצם מזינה מגוון של תוספות כמו חתיכות בצק עוגיות, בראוניס, אגוזים וכל מה שביניהם... בנוסף לפירות... אנו שינינו לה את השם!
בפשטות, המכונה להזנת תוספות מזינה חתיכות לתוך זרם הגלידה. התוספות מגיעות מחלקו העליון של המזין, בתחתית המזין יש מעין מערבל שדוחף את התוספות לגלגל בצורת כוכב. בעוד הכוכב מסתובב הוא דוחף את התוספות לתוך זרם הגלידה. לאחר מכן, התוספות עוברות דרך מערבל מיוחד שמפזר את החתיכות באופן שווה.
*מכונה להזנת סווירל*
האם תהיתם כיצד אנו מקבלים את הסווירלים העשירים שמצויים בצורת מערבולת לאורך כל הפיינט? לא משנה אם זה פאדג', קרמל, חמאת בוטנים או פירורי עוגיות אנו תמיד משתמשים בסווירל הכי משובח שאנו יכולים למצוא. אך הסווירל המדהים הזה לא היה יכול למצוא את דרכו לתוך פיינט של הגלידה שלנו ללא מכונה להזנת סווירל מצויינת.
התמזל מזלינו שיש לנו מכונה להזנת סווירל הכי טובה שיש!
*מילוי אוטומטי*
אחרי שהוספו התוספות והסווירלים, הגלידה מוכנה למילוי בפיינטים. זה מתבצע באמצעות מכונה מדהימה הנקראת מכונת מילוי אוטומטי.
לא רק שמכונת המילוי ממלאת בקצב של 50 פיינטים בדקה, היא גם מבצעת משימות נוספות, למשל המכונה מניחה את אריזת הפיינט בדיוק מושלם כך שראש המילוי של המכונה ממלא את הפיינט בצורה מדוייקת.
בנוסף, לאחר שהפיינטים מולאו המכונה מניחה את המכסה הפנימי ולאחר מכן מוציאה את הפיינטים על המסוע עליו מניחים את המכסה החיצוני.
לבסוף, הפיינטים מגיעים למסוע נוסף המעביר אותם בצורה לשלב הבא בתהליך.
*הקפאה עמוקה*
לפני העברת הגלידה לאחסון ושילוח, יש צורך להקפיא את הגלידה ממצב חצי קפוא (טמפרטורה של כמינוס 5 מעלות צלזיוס) למצב קפוא (לפחות מינוס 12 מעלות צלזיוס). התהליך נקרא 'הקשחה'.
הפיינטים שלנו עוברים במסוע מחדר הייצור לתוך מנהרת ההקפאה העמוקה. שתי קומות של מסוע בצורה של סליל שהוא בהחלט הדבר הכי מגניב במפעל.
הטמפרטורה בתוך מנהרת ההקפאה העמוקה היא מינוס 32 מעלות צלזיוס, ומאווררים ענקיים הנמצאים במנהרה יוצרים בפועל טמפרטורה של מינוס 50 מעלות צלזיוס. באוירה קוטבית זו הפיינטים מסתובבים ועולים באיטיות במסוע למשך 3 שעות וכשהם מגיעים לחלק העליון של המנהרה, תהליך צניחת הטמפרטורה מסתיים: טמפ' הגלידה מגיעה ממינוס 5 מעלות צלזיוס (טמפרטורת מילוי של גלידה רכה) למינוס 12 מעלות צלזיוס (מצב קפוא לחלוטין!).
*האריזה*
לאחר שהפיינטים קפואים אנו מאגדים אותם לפני המשלוח. ראשית, אנו הופכים כל פיינט שני כך שהמכסה כלפי מטה, ועובד מוודא שכל 6 פיינטים (2 שורות מקבילות של שלושה פיינטים, בהם כל פיינט שני הפוך) מסודרים כהלכה בשביל להכנס למכונה המאגדת. המכונה בנויה ממנהרה מחוממת אשר מכווצת את הפלסטיק סביב חבילה של 6 פיינטים. אריזה של 6 פיינטים נקראת 'שרוול', שווה ערך ל-3 ליטר גלידה. העובדים במקפיא עורמים את השרוולים על משטחי עץ בטמפרטורה של מינוס 30 מעלות צלזיוס וממתינים להפצה.
*בקרת איכות*
בינתיים, במעבדת בקרת האיכות, מבקרי האיכות מאוד דקדקניים, ומוודאים שכל מוצר של גלידת בן & ג'ריס עומד בסטנדרטים הגבוהים של מוצר משובח.
כל אישור שהם מעניקים לייצור של גלידת בן & ג'ריס, הכרחי להמשך מסלול הגלידה עד ליעדם הסופי בכל מקום...
*היעד: לכל מקום*
ההגדרה שלנו ל'כל מקום' גדלה וממשיכה לגדול בכל מקום כל שנה!
המוצרים של בן & ג'ריס מופצים בפריסה ארצית ומסביב לעולם בסופרמרקטים, חנויות מכולת, חנויות נוחות, מסעדות, בתי קולנוע ובכל מקום בו יש חובבי גלידה. כשזה מגיע לחובבי גלידה, אנו חושבים שהגלידריות של בן & ג'ריס הן החביבות ביותר!