פאי עם גלידת עוגת גבינה ותות
השולחן כבר ערוך, פרחים מפוזרים על המפה, התלבשתם כבר בבגדים חגיגיים ולבנים ועכשיו רק נשאר לכם ליהנות מהאוכל הטעים של חג שבועות. יודעים איך תהפכו את הארוחה למווושלמת במיוחד? קינוח פאי עם גלידת עוגת גבינה ותות שקל להכין וכיף להגיש!
מצרכים:
* 1/4 1 כוסות פירורי עוגיות בטעם קרמל או ביסקווטים בטעם וניל (כ-25 עוגיות)
* 2 כפות סוכר
* 4 כפות חמאה ללא מלח, ממוסת
* 1 פיינט גלידת עוגת גבינה ותות של בן & ג’ריס
* 250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
* 2 כפות אבקת סוכר
* 1/2 כפית תמצית וניל
* 1 כפית חמאה
-
Step 1
מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות. שמים את הביסקוויטים במעבד מזון וטוחנים אותם עד שנהפכים פירורים.
-
Step 2
מערבבים בתוך קערה את פירורי הביסקווטים עם סוכר. מוסיפים את החמאה הממוסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
Step 3
מהדקים את התערובת באופן אחיד לתחתית ולצידי תבנית עגולה בגודל 23 ס”מ. אופים בתנור במשך כ-8 דקות עד שתחתית הביסקווטים טיפה משחימה. מוציאים את התחית מהתנור ומצננים אותה במקפיא למשך לפחות 30 דקות.
-
Step 4
מוציאים את הגלידה מהמקפיא ונותנים לה להפשיר כ-10 דקות עד שהיא מתרככת. בזמן הזה, מקציפים את השמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל יחד עד שהיא מתייצבת.
-
Step 5
מוציאים את תחתית הביסקוויטים מהמקפיא ומניחים עליה שכבה אחידה של גלידה. מחזירים למקפיא לעוד 20 דקות.
-
Step 6
מוציאים את הפאי מהמקפיא, ומניחים עליה שכבה אחידה של הקצפת.
-
Step 7
ניתן לקשט עם תותים או שברי ביסקווטים מעל. בתיאבון!