עוגת גלידה גבינה ותות לשבועות
המתכון של קרן אגם

מצרכים:
* 2 פיינטים עוגת גבינה ותות (לעוגה גבוהה במיוחד אפשר להשתמש ב- 3 פיינטים)
* 100 גר' חמאה רכה
* חצי כוס (100 גר') סוכר לבן
* 75 גרם סוכר חום בהיר
* 1 כפית תמצית/מחית וניל
* 1 ביצה גודל L
* 200 גר' ( 1.5 כוסות) קמח לבן רגיל
* 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
* 1 כפית אבקת אפייה
* 1/4 כפית מלח
* חופן אגוזים קצוצים – לוז, שקדים, פקאן
תבנית מתפרקת קוטר 22
לגנאש שוקולד לבן:
* 200 גרם שוקולד לבן
* 100 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
* תותים טריים
אופן ההכנה:
- Item number 1
מוציאים את הפיינטים מהמקפיא לריכוך כ-30 דק'. בזמן הזה מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- Item number 2
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב.
- Item number 3
מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.
- Item number 4
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים. מערבבים ממש מעט רק עד שהתערובת אחידה.
- Item number 5
משטחים את העוגייה בתוך התבנית לעובי אחיד. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה.
- Item number 6
מצננים את העוגיה. משטחים מעליה את 3 הפיינטים שהתרככו מעט בחוץ ומכניסים את העוגה למקפיא ל 3 שעות לפחות.
- Item number 7
כשהגלידה קפאה בחזרה, ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת עבור הגנאש. שופכים מעליה את הגנאש ומכניסים למקפיא לכמה דקות להתייצבות.
- Item number 8
מקשטים בתותים טריים ומגישים.
- Item number 9
שיהיה חג שבועות שמייח!