מאפה בצק עלים במילוי טראפל
אתם מוכנים לפגוש את המאפה החדש האהוב עליכם? כאילו, באמת מוכנים? ברגע שתטעמו אותו, אתם לא תרצו לטעום שום מאפה אחר.
רכיבים
מילוי גנאש:
* 1 פיינט גלידת שוקולד בראוניס של בן & ג’ריס, מומס
* 350 גרם שוקולד צ’יפס (כ-2 כוסות)
זיגוג:
* 80 גרם אבקת סוכר, מנופה (כ-2/3 כוס)
* 2 כפות חמאה מומסת
* 2-4 כפות חלב
* אופציונלי: 2 כפיות אבקת קקאו לא ממותק עבור זיגוג שוקולד
מאפה:
* 1 קופסא של בצק עלים האהוב עליכם, או מתכון האהוב עליכם
ציפוי ביצה:
* 1 ביצה, טרופה עם 1 כף מים
תוספות לקישוט (אופציונלי):
* סוכריות צבעוניות, שברי סוכריות, שבבי קוקוס, שוקולד מגורר, אגוזים קצוצים… תהיו יצירתיים!
-
Step 1
מתחילים בהכנת הגנאש למילוי. שמים את השוקולד צ’יפס בתוך קערה בגודל בינוני, שתהיה מספיק גדולה כדי להכיל את השוקולד ואת הגלידה. מביאים את הגלידה לרתיחה איטית בסיר בישול כבד. מערבבים לעיתים קרובות, כך שהסוכרים לא ישרפו בתחתית הסיר. כאשר מגיע לרתיחה, מוזגים את הגלידה החמה מעל לשוקולד צ’יפס ומניחים למשך 3-5 דקות.
-
Step 2
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים את הגאנש לטמפרטורת החדר על ידי כך שמשאירים בחוץ למשך 6-8 שעות, או במקרר במשך 1-2 שעות.
-
Step 3
מוציאים את בצק העלים מהמקפיא ומפשירים בהתאם להנחיות של המוצר. מחממים את התנור מראש לחום 200°. כאשר הבצק עלים מופשר, פותחים את הבצק ומניחים על משטח נקי. ניתן להעזר במערוך במידת הצורך. חותכים את הבצק ל-6 מלבנים שווים. חוזרים על כך עם הדף בצק השני, כך שעכשיו יש לכם 12 מלבנים.
-
Step 4
מניחים שישה מלבנים על תבנית עם נייר אפייה. לוקחים 2 כפות גנאש ומניחים במרכז של כל מלבן. מברישים שכבה של ציפוי ביצה בקצוות של כל חתיכת בצק. מכסים כל מלבן עם חתיכת בצק מלבן נוסף, סוגרים את הקצוות על ידי לחיצה עדינה עם האצבעות. ברגע שהמלבנים סגורים, מברישים את החלק העליון של כל מאפה עם ציפוי הביצה ומשתמשים בסכין חדה כדי ליצור כמה חורים בחלק העליון של כל מאפה. אופים את המאפים למשך 15-17 דקות, או עד שהם מזהיבים ותופחים. מוציאים את המאפים מהתנור ומצננים למשך 10 דקות לפני שמזגגים (הם נהדרים גם בלי הזיגוג!)
-
Step 5
בזמן שהמאפים נאפים, מכינים את הזיגוג. מערבבים את האבקת סוכר המנופה (ואבקת הקקאו, אם אתם מעדיפים זיגוג שוקולד) עם החמאה המומסת ומוסיפים את החלב, כף אחת בכל פעם עד לקבלת זיגוג סמיך המתאים למריחה.
-
Step 6
ברגע שהמאפים התקררו מעט, מקשטים בשכבה של זיגוג על כל מאפה ומפזרים מעל תוספת האהובה עליכם.
-
Step 7
מוסיפים מעל כדור של גלידת בן & ג’ריס אהובה עליכם, ונהנים!