שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל

שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל

מרכיבים:

לשייק

* 3/4 כוס חלב

* 1/2 פיינט גלידת בן & ג’ריס בצק עוגיות

* 2 כפות פאדג’ חם, פלוס אקסטרה לקישוט

* 2 כפות סירופ קרמל ועוד קצת לקישוט

* צ’אנקים של בצק עוגיות שוקולד צ’יפס ושוקולד צ’יפס לקישוט

לקצפת הקרמל

* 1/2 כוס סוכר

* 1 כף מים ועוד 1/4 כוס מים

* כוס שמנת מתוקה

* 1/8 כפית תמצית וניל

זמן הכנה: שעה ו- 10 דקות

זמן סך הכל: שעה ו- 20 דקות

כמות: 2 מנות

שלב 1 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 1

בודקים שיש לכם את כל המרכיבים.

קו מקווקוו

שלב 2 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 2

מתחילים בהכנת הקצפת קרמל. משלבים את החצי כוס סוכר ואת הכף מים במחבת קטנה על אש בינונית – נמוכה במשך כחמש דקות. כשהסוכר מגיע לרתיחה מפסיקים לערבב. מורידים את המחבת מהאש כאשר תערובת הקרמל מגיעה לצבע חום עשיר, ומוסיפים בזהירות את הרבע כוס מים. נותנים לתערובת להתקרר במחבת במשך 5 דקות ואז בזהירות שופכים את הסירופ קרמל שיצרתם לתוך כוס או קערת זכוכית עמידה ומניחים במקרר כשעה עד שהתערובת תקרר לחלוטין.

קו מקווקוו

שלב 3 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 3

בקערה, מוזגים את השמנת ומוסיפים אליה 2 כפות מהסירופ קרמל שיצרתם ו- 1/8 כפית תמצית וניל. מקציפים עד שמתייצב.

קו מקווקוו

שלב 4 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 4

כדי להכין השייק שופכים לתוך בלנדר את החלב, הגלידה, פאדג’ חם וסירופ הקרמל.

קו מקווקוו

שלב 5 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 5

מערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.

קו מקווקוו

שלב 6 שייק בצק עוגיות עם קצפת קרמל
המספר 6

כדי להרכיב את השייק, משתמשים בכוס זכוכית גבוהה. טובלים את החלק העליון של הכוס בתוך סירופ’ פאדג’ חם. אחר כך מוזגים את השייק מהבלנדר לתוך הכוס, מוסיפים את הקצפת קרמל מעל, ומקשטים עם צ’אנקים של בצק עוגיות שוקולד צ’יפס בשולי הכוס, מזלפים סירופ קרמל, ומוסיפים שברי שוקולד. בתיאבון!

קו מקווקוו