עוגה בספל מ-2 מרכיבים
אם תשאלו אותנו, עוגות בספל הן בין הקינוחים האהובים למאנץ’ לילי. הן מהירות, קלות ויש להן אינסוף אופציות של תוספות, אה והן גם ממש תענוג מתוק לפה. המתכון הבא לעוגת ספל מסמן וי על כל אלה ועל עוד כמה יתרונות שיש לעוגות הספל. אז קדימה, תביאו פיינט של שוקולד בראוניס, את הספל האהוב עליכם (שמתאים למיקרו) ובואו נכין עוגת שוקולד בספל!
איך בעצם עובדות העוגות בספל?
שאלה טובה! אם בחיים לא הכנתם עוגה בספל לפני כן, אתם כנראה תוהים על מה כל המהומה. עוגות בספל הן קינוח אישי ומהיר להכנה, שמכינים בתוך ספל שמתאים למיקרו ואופים במיקרו במקום בתנור. זה כל-כך פשוט! צריך רק לערבב את כל המצרכים ביחד בתוך הספל, להכניס למיקרו עד שכל העוגה נאפית, להוציא ולהוסיף מעל את התוספת האהובות עליכם, וזהו – אפשר ליהנות!
האם זה בטוח לאכול עוגות בספל?
כן! זה בטוח לאכול עוגות בספל כל עוד חיממתם אותן מספיק זמן במיקרו וכל המצרכים נאפו כראוי, במיוחד אם יש במתכון ביצים או קמח. המתכון שלנו, עשו רק מ-2 מרכיבים, כשאחד מהם הוא קמח ולכן, תוודאו טוב טוב שהעוגה נאפתה במיקרו כמו שצריך (קמח לא אפוי עלול להיות מסוכן).
באיזה סוג ספלים צריך להשתמש?
בחרו בספל שעונה על שתי דרישות: 1) הוא חייב להיות בטוח לשימוש במיקרו. לרוב זה יהיה רשום בתחתית הספל, או על האריזה שבה הספל הגיע.
2) הוא חייב להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל המצרכים, פלוס מקום נוסף כדי לתת לעוגה את המקום שלה לתפוח. כל עוד הספל שבחרתם עונה על שתי הדרישות הללו, האפשרויות הן אינסופיות!
האם ניתן להכין את העוגת ספל גם בתנור?
אנחנו מניחים שתוכלו להכין את המתכון לעוגת ספל גם בתנור או בטוסטר-אובן, כל עוד הספל שבחרתם בטוח לשימוש בחום גבוה כמו זה של תנור. אבל, כל הכיף בעוגות ספל זה שהן לא מצריכות את ההתעסקות עם תנור! תכניסו את הספל לכ-3 דקות וזהו, הקינוח מוכן. בחיים לא שמענו על תנור שיכול להתעלות על הזמן הזה!
איזה תוספות אפשר להוסיף מעל העוגה שלי?
תוספות הן חלק מהכיף של עוגות הספל! אנחנו ממליצים להוסיף מעל העוגה כדור גלידה בטעם האהוב עליכם. העוגה החמה מרככת את הגלידה, והגלידה מקררת מעט את העוגה, מה שיוצר הרמוניה מושלמת בקינוח שלכם. עוד רעיונות טובים לתוספות הם: קצפת, סוכריות צבעוניות, סירופ קרמל או שוקולד, תותים וחמוציות, שברי אגוזים, חתיכות בננה או כל דבר טעים אחר שתמצאו במטבח!
קדימה, בואו נתחיל להכין את עוגת הספל שלנו!
מצרכים:
2 כדורים (בערך 2/3 כוס) של גלידת בן & ג'ריס אהובה
1/2 כוס קמח תופח
אופציות לקישוט מעל: תוספת כדור גלידת שוקולד בראוניס וקצפת
זמן הכנה: 5 דקות
זמן סך הכל: 8 דקות
כמות: 1 עוגה בספל
-
Step 1
אוספים את כל המצרכים הנדרשים, כולל ספל גדול (כ-350 מ”ל) המתאים לשימוש במיקרו.
-
Step 2
2. מכניסים לספל את כדורי הגלידה בטעם שוקולד בראוניס, וומחממים במשך כ- 20 שניות במיקרו בכל פעם עד שהגלידה נמסה לחלוטין.
-
Step 3
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים את הספל על צלחת קטנה ומכניסים למיקרו לחימום של בין 2 וחצי דקות ל- 3 דקות, עד שרואים את העוגה תופחת ומתייצבת במרכז.
-
Step 4
מוציאים מהמיקרו ומקשטים עם כדור גלידה מעל או כל תוספת אחרת. מגישים מיד את הקינוח. תהנו!