* תבנית קוביות קרח (אנחנו מעדיפים להשתמש בפלסטיק על פני סיליקון, רצוי בצורות מעוגלות מאשר מרובעות)
* כוס מדידה ומזיגה מזכוכית בגודל 4 כוסות המתאימה לשימוש במיקרוגל
* כף גלידה קפיצית קטנה ליצירת כדורי גלידה עגולים
* מרית גומי
* ספריי לשימון
Step1
מכינים כדורי גלידה כמספר השקעים בתבנית קוביות הקרח ומניחים אותם על מגש עם נייר אפייה. שמים את המגש במקפיא. מרססים מעט ספריי לשימון על תבנית קוביות הקרח ומניחים בצד.
Step2
שמים בכוס מדידה הגדולה את השוקולד צ’יפס ושמן צמחי ומחממים במיקרוגל בפולסים של 25 שניות, ומערבבים בין לבין. זהירות לא לחמם יותר מדי! כמות הזמן הנדרשת להמסת השוקולד צ’יפס תלויה בעוצמת המיקרוגל. מוציאים את הכוס כאשר נשארו כמה שוקולד צ’יפס שלא נמסו. מערבבים למשך כ-5 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
Step3
מוזגים כחצי מכמות השוקולד המומס לשקעים בתבנית, ממלאים אותם עד לגובה 1/3. יש להטות את התבנית על מנת שדפנות השקעים יהיו מצופים בשוקולד ככל האפשר. מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ומניחים אחד בכל שקע, כאשר לוחצים אותם בעדינות לתוך השוקולד. מוזגים את שארית השוקולד מעל ומחליקים החלק העליון עם המרית. מנסים לעשות זאת במהירות האפשרית כדי שלא ימס. מקפיאים את הטראפלס למשך שעה לפחות.
Step4
כשזה לגמרי קפוא, מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוציאים כל טראפל מהתבנית בעדינות.
Step5
תיהנו מהטראפלס כמו שהם, או השתמשו בהם להכנת משקה גלידה מוקה אפוגאטו. שמים כמה טראפלס בתחתית כוס זכוכית גבוהה, מוזגים קפה חם מעל, ומוסיפים חלב לפי הטעם. מערבבים בעדינות, ואז מוסיפים קוביות קרח וכ-30 מ”ל סודה. מניחים מעל כדור גלידת בן & ג’ריס אהובה ובתיאבון!