* 12 עוגיות קטנות שיבולת שועל וצימוקים, שבורות לחתיכות
* 12 כפיות רוטב קרמל
* 12 כפיות אגוזים קלויים
* 2 כוסות קצפת
זמן הכנה: 35 דקות
זמן כולל: שעתיים
כמות: 4 סאנדיי
מה לעשות:
Step1
התחילו עם הכנת התפוחים בקרמל. פרשו נייר אפיה. הכניסו שיפוד למרכז כל תפוח. ערבבו סוכר, סירופ תירס ו 1/4 כוס מים בסיר גדול, עד לרתיחה. הפסיקו לבחוש והנמיכו את האש. אם יש לכם תנור גז, הלהבות צריכות להיות הכי גבוהות שאפשר מבלי לגעת בדפנות הסיר. הברישו את דפנות הסיר במברשת אפיה לחה, לוודא שאין גרגירי סוכר. בשלו עד שהצבע מתחיל להתכהות. תערבלו ותמשיכו לבשל עם ערבול מדי פעם עד שהצבע הופך להיות זהוב עמוק. הסירו מהאש והוסיפו בזהירות את השמנת המתוקה והחמאה. (התערובת אמורה לבעבע בחוזקה) הקציפו ואז החזירו לאש לחום בינוני נמוך, המשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה. תנו לתערובת להתקרר ולהסמיך תוך כדי בחישה במשך 12-16 דקות. העבירו לכוס מדידה גדולה כדי להקל על טבילת התפוחים.
Step2
טבלו כל תפוח בתוך הקרמל וסובבו עד שיהיה מצופה כולו, החזיקו את התפוח מעל רוטב הקרמל והניחו לו לטפטף. שימו על נייר האפיה ותנו לו להתקרר לפחות שעה.
Step3
אם מתחשק אפשר לזלף שוקולד מריר, חלב או לבן על צידי התפוחים לקישוט, השתמשו מיד או שימו במקרר עד שתהיו מוכנים ואז תוציאו לטמפרטורת החדר ל 25-45 דקות כדי שיתרככו לפני שאתם ממשיכים.
Step4
כדי להכין את הסאנדיי, הוציאו את הליבה מהתפוחים המקורמלים וחתכו אותם לפלחים. הניחו את פלחי התפוחים בתחתית 4 קעריות סאנדיי מלבניות.
Step5
בכל סאנדיי שימו מעל 3 כדורי גלידת וניל טופי קראנץ' של בן &ג'ריס, מעליהם את העוגיות, רוטב הקרמל, האגוזים והקצפת, מחולקים שווה בשווה בין כל הסאנדיי. תהנו!