עוגת שוקולד עם תותים טבעונית

עוגת שוקולד עם תותים טבעונית

מה יותר טוב מעוגת תותים? עוגת שוקולד עם תותים טבעונית! עוגות אלה הן קלות להכנה ויהיו להיט עם כל החברה.

רכיבים:

לעוגות:

* 1 פיינט שוקולד בראוניס ללא חלב של בן & ג’ריס, מומס

* 2 כוסות של קמח תופח, פלוס עוד קצת בשביל המשך המתכון

* 2 כפות חלב קוקוס (או חלב צמחי המועדף עליכם)

* גבישי סוכר

לתוספות:

* 1 פיינט שוקולד בראוניס ללא חלב של בן & ג’ריס

* 1 קופסת תותים, שטופים ופרוסים, ללא חלק העליון

* 1/4 כוס סוכר

* קצפת צמחית (לא חובה)

עוגת שוקולד עם תותים טבעונית - שלב 1 המספר 1

מחממים את התנור ל-200°. בקערה בגודל בינוני שמים 1 פיינט מומס של גלידה ללא חלב של בן & ג’ריס עם הקמח התופח. מערבבים עד לקבלת מרקם בצקי.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-2 המספר 2

מפזרים על משטח העבודה שלכם מעט קמח ומניחים עליו את הבצק. משתמשים בידיים כדי לרדד את הבצק לצורה מלבנית ומקפלים את הבצק מספר פעמים בלישה. יתכן שתצטרכו להוסיף קמח נוסף. הבצק לא אמור להידבק לידיים וצריך לשמור על צורתו, אך גם לא להיות קשה מדי.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-3 המספר 3

עושים מהבצק צורת מלבן בגודל 10X20 ס”מ ובעובי 2-3 ס”מ.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-4 המספר 4

משתמשים בסכין הטבולה בקמח, חותכים את הבצק ל-8 חתיכות שוות על ידי חיתוך אחד לאורך המרכז, ושלושה חיתוכים רוחביים שווים.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-5 המספר 5

מסדרים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה משומן. מברישים את החלק העליון של הבצק עם שמן קוקוס (או חלב צמחי אחר) ומפזרים מעל גבישי סוכר. אופים במשך 14-18 דקות או עד אפשר הם חוזרים לצורתם כאשר לוחצים עליהם בעדינות.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-6 המספר 6

בקערה נפרדת משלבים את פרוסות התותים והסוכר ומשאירים בצד בזמן שהעוגות נאפות ומתקררות. מערבבים מדי פעם כדי לשמור על העסיסיות.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-7 המספר 7

מוציאים את העוגות מהתנור ומאפשרים להתקרר.

קו מקווקוו

vegan-shortcake-process-8המספר 7

להגשה מניחים מעל העוגה גלידת שוקולד בראוניס ללא חלב של בן & ג’ריס, תותים וקצפת צמחית. תהנו!

קו מקווקוו