חטיף גלידת חצי אפוי

חטיף גלידת חצי אפוי

רוצים לזכות בפופולריות רבה באופן מיידי? הכינו לחבריכם חטיפי גלידת חצי אפוי! מתכון זה אהוב במיוחד על כולם.

מושלם למסיבות ומפגשים, חטיפי גלידת חצי אפוי הן הדרך הטובה ביותר ליהנות מטעם בן & ג’ריס אהוב ללא כפית.

חלקו את החטיפים לחברים, או עטפו אותם בניילון נצמד, הכניסו למקפיא ושמרו הכל לעצמכם.

אופן הכנת חטיף גלידת חצי אפוי

אופן הכנה:

1. מכינים את שכבת הבראוניס (ראו למטה)

2. מכינים את שכבת בצק העוגיות (ראו למטה)

3. מכינים מילוי (ראו למטה)

4. משטחים גלידת חצי אפוי רכה באופן שווה מעל לבצק עוגיות

5. מניחים מעל את שכבת הבראוניס

6. מקפיאים למשך 3 שעות או עד שהגלידה מתקשה

7. חותכים לחטיפים

8. תיהנו!

שכבת הבראוניס:

מחממים מראש את התנור ל-180° ומניחים נייר אפייה בתבנית אפייה בגודל 33X23 ס”מ, מרססים את הנייר עם ספריי שמן.

* 115 גרם חמאה ללא מלח

* 1 כוס סוכר

* 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק

* 1 כפית אבקת אספרסו (אופציונלי, אבל טעים)

* 2 ביצים

* 2 כפיות תמצית וניל

* 1/2 כפית מלח

* 1/2 כוס קמח

ממיסים את החמאה במחבת, כאשר החמאה מומסת מוסיפים סוכר, אבקת קקאו ואבקת אספרסו. מערבבים עד להמסת הסוכר ולקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה וטורפים עד למרקם חלק וצונן, מוסיפים וניל ואז את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבוב. מוסיפים קמח ומלח לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים למשך 11-13 דקות או עד אשר מוכן. מצננים לטמפרטורת החדר.

שכבת בצק עוגיות:

* 113 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

* 1 כוס סוכר חום, דחוס

* 2 כפות שמנת מתוקה

* 1 כפית תמצית וניל

* 1/2 כפית מלח

* 1 כוס קמח *(בטמפרטורה של 72° לאחר חימום במיקרו)

* 1/2 כוס שוקולד צ’יפס

במיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קליל ואוורירי. מוסיפים שמנת מתוקה, וניל ומלח, מערבבים עד לקבלת

תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, ולאחר מכן את השוקולד צ’יפס.

מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 33X23 ס”מ ומשטחים את הבצק עוגיות בתבנית, מכניסים למקרר עד שמוכנים לשלב הבא.

מילוי:

1/2 2 פיינטים של גלידת חצי אפוי של בן & ג’ריס

קו מקווקוו