טארט שוקולד, שקדים מקורמלים ופיינט וניל פקאן בלונדי

מצרכים:
* 1 כוס קמח לבן
* 1 כף סוכר
* קורט מלח
* 1/2 כוס (8 כפות) חמאה או נטורינה
* 3–4 כפות מים קרים
למלית:
* פיינט וניל פקאן בלונדי של בן & ג'ריס – מופשר
* 2 כוסות שקדים פרוסים וקלויים
* 1/2 כוס שוקולד מריר חתוך לקוביות
- Item number 1
הכנת הבצק
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה הקרה ו"חותכים" אותה לתוך הקמח בעזרת בלנדר לבצק או בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים הקרים, כף בכל פעם, עד שהבצק נהיה אחיד. אחרי שלשים את הבצק, אוספים אותו לצורת עיגול שטוח ודחוס, בערך בגובה של 2–3 ס"מ (לא עיגול כמו כדור, אלא שטוח – כמו דיסק או פיתה עבה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם עד יומיים מראש).
- Item number 2
הכנת בסיס הטארט
כשהבצק מוכן, מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 25 ס"מ על משטח מקומח בעדינות ומעבירים אותו לתבנית טארט בקוטר 23 ס"מ. מקפלים את השוליים העודפים כלפי פנים.
- Item number 3
בזמן שמכינים את המלית שמים את התבנית בצד או מחזירים למקרר.
- Item number 4
המלית
בקערה גדולה מערבבים את הגלידה המומסת, השקדים הקלויים וקוביות השוקולד. יוצקים את התערובת לתוך בסיס הטארט.
- Item number 5
אפייה
אופים בתנור שחומם מראש למשך 40–50 דקות. מומלץ לבדוק כל 10 דקות ולטפוח בעדינות על פני המלית כדי למנוע היווצרות של קרום. הטארט מוכן כשהבצק זהוב והמלית בצבע קרמל עמוק ומבריק.
- Item number 6
מוציאים מהתנור ומניחים לטארט להתקרר לטמפרטורת החדר.
- Item number 7
הגשה
פורסים ומגישים עם כדור גלידת וניל פקאן בלונדי של בן & ג'ריס מעל. בתיאבון!